خرما برحی چیست؟

خرما برحی چیست؟ راهنمای خرید و جدول ارزش غذایی

خرمای برحی با رنگ زرد طلایی، ظاهری گرد، پوست صاف و مات است. از معدود خرماهایی است که در هر سه مرحله رسیدن خرما قابل مصرف می‌شود. ویتامین‌های گروه B شامل ویتامین B1، B2، B3، B5، B6 و B7 به همراه کلسیم، منیزیم، منگنز، روی، مس، آهن و پتاسیم خاصیت دارویی و تقویت کننده به خرمای برحی می‌دهد. تنظیم قند و فشار خون، سلامتی استخوان‌ها، پیشگیری از سرطان، جوان‌سازی پوست، تقویت قلب، سلامتی سیستم ایمنی بدن و افزایش انرژی برخی از فواید مصرف خرمای برحی است.

خرما  برحی چیست؟ خرما برحی یکی از انواع خرما ست که خاستگاه اولیه خرما برحی از بصره کشور عراق است. در ایران هم خرمای برحی کشت می‌شود. طوری که قسمت زیادی از نیاز بازارهای داخلی و بین‌المللی را تأمین می‌کند. خاستگاه خرمای برحی در ایران، شهرستان آبادان واقع در استان خوزستان است. گفته می‌شود، عبور بادهای گرم رایج در محل کشت این خرما، نقش مهمی در بهتر رسیده شدن آن‌ها داشته است. به همین دلیل نام این خرما را از کلمه «برح» گرفته‌اند که به معنای باد گرم است.

برازجان، سومار، دهلران، قصر شیرین و بندرلنگه هم از شهرهای دیگری هستند که خرمای برحی در آنجا کشت می‌شود. خرمای برحی را در مناطق مختلف با نام‌های دیگری مثل خرمای ققنوس و خرمای خلال برحی هم می‌شناسند.

جدول ارزش غذایی خرما برحی چیست؟

خرمای برحی شامل 6 ویتامین ضروری از گروه ویتامین‌های B و 7 ماده معدنی مهم می‌شود که در دو جدول به‌صورت مجزا ارائه می‌شود.

شش ویتامین گروه B در خرمای برحی
تیامین ویتامین B1
ریبوفلاوین ویتامین B2
نیاسین ویتامین B3
بیوتین ویتامین B7
اسید پانتوتنیک ویتامین B5
  ویتامین B6
مواد معدنی موجود در خرمای برحی
منگنز روی
کلسیم آهن
پتاسیم مس
منیزیم
ارزش غذایی خرما برحی

مطابق داده های دریافت شده، خرمای برحی با وجود ویتامین‌های B متنوع به همراه مواد معدنی مهم، روی تقویت سلامت بدن، اثر فوق العاده ای خواهد گذاشت. از تیامین، نیاسین، بیوتین، اسید پانتوتنیک، ریبوفلاوین و ویتامین B6 موجود در خرما برحی می‌توان برای سلامتی سیستم عصبی و تولید انرژی، رشد مغز، سلامتی دستگاه گوارش، زیبایی پوست و مو، ترمیم ناخن و تقویت سیستم ایمنی بدن بهره برد.

علاوه بر این، حضور مواد معدنی مهم مثل کلسیم، پتاسیم، روی، آهن، منگنز، منیزیم و مس در خرمای برحی، می‌گوید یک داروخانه طبیعی و کوچک برای درمان بیماری‌های مختلف در اختیار دارید.

طبع خرما برحی چیست؟

طبیعت خرمای برحی، گرم است. همه افراد با هر مزاجی که باشند، هیچ منعی برای مصرف خرمای برحی ندارند. با این وجود، کسانی که طبیعت بدنی آن‌ها می‌گوید، سرد مزاج هستند، بعد از مصرف خرمای برحی حس بهتری را تجربه خواهند کرد. چون بیشتر مشکلات ناشی از سرمای بدن با خرمای برحی رفع می‌شود.

علاوه بر این، مصرف خرمای برحی برای کسانی که طبیعت بدنی آن‌ها گرم است، نباید از حد معمول فراتر رود. در غیر این صورت ممکن است با تشدید گرمای بدن، دچار مشکلاتی شوند که آزاردهنده باشد. برای مثلاً احتمال دارد شاهد نشانه‌هایی از التهاب، جوش‌های زیرپوستی و قرمزی آن شوند.

ویژگی‌های خرما برحی چیست؟

شاید اگر بگوییم رنگ زرد طلایی خوش‌رنگ خرمای برحی، یکی از ویژگی‌های برجسته آن است، اشتباه نباشد. طول خرمای زرد برحی، بین 2 تا 4 سانتی‌متر و قطر آن هم بین 2 تا 5 سانتی‌متر است. شکل ظاهری خرمای برحی را می‌توانید به‌صورت گرد تا بیضی ببینید. گفته می‌شود هر عدد خرمای برحی وزنی معادل 8 گرم دارد. طعم خرمای برحی شیرین همراه با لطافت است. طوری که خرمای برحی را درسته خرماهای نرم و آبدار قرار می‌دهند.

نکته جالب توجه در مورد خرمای برحی این است که در سه مرحله مربوط به رسیدن خرما، قابل مصرف است. خرمای برحی در مرحله‌ای که به خلال یا خارک معروف است، مزه‌ای شبیه سیب ترد و بافتی شکننده دارد. خرما در این مرحله زرد و نیمه رسیده است. دو مرحله بعدی به ترتیب رطب و کاملاً رسیده که خرما یا تمر نام‌گذاری می‌شود. با توجه به اینکه خرمای تازه رسیده را می‌توان در زمان مشخصی مصرف کرد، برای بومیان منطقه به عنوان یک میوه فصلی لذیذ در نظر گرفته می‌شود.

خرمای برحی پوست زرد طلایی صاف، مات و کشیده دارد. گاهی هم ممکن است قسمت کمی از سطح خرما به رنگ قهوه‌ای باشد. این دو رنگ بودن نشانه ادامه رسیدن خرمای برحی است. البته پوست خرماهای کاملاً رسیده ممکن است کمی چروکیده و کاملاً قهوه‌ای‌رنگ هم باشند.

خواص بارز خرما برحی چیست؟

هم‌زمان که از طعم شیرین و دل‌چسب خرمای برحی لذت می‌برید، سایر اجزای بدن را با تأمین مواد موردنیازشان، شگفت زده می‌کنید. در واقع با خوردن خرمای برحی، کمک می‌کنید تا سلامتی هر کدام از آن‌ها، در وضعیت مطلوبی قرار داشته باشد؛ زیرا خواص خرمای برحی وجود دارد که طبق فهرست زیر به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

با توجه به اینکه خرمای برحی، منبع خوبی از قند طبیعی است، کمک می‌کند تا انرژی شما افزایش یابد. ضمن اینکه از مضرات قندهای مصنوعی در امان خواهید بود. حتی می‌توانید خرمای برحی را به عنوان یک میان وعده سالم و کامل در برنامه غذایی خود و عزیزانتان قرار دهید.

فیبر غذایی و پتاسیم، از ترکیبات مفید موجود در خرمای برحی هستند. به همین دلیل، هضم غذا را آسان‌تر می‌کند. از طرفی دیگر، از بروز بیماری‌های دیگری که علت آن کمبود فیبر در بدن است، پیشگیری می‌کند. یبوست و بواسیر، نمونه‌هایی از این مورد هستند؛ بنابراین مصرف خرمای برحی، برای افراد بسیار زیادی مفید است.

یکی از علت‌های رایج افزایش بیماران سرطانی، رعایت نکردن سبک تغذیه سالم است. گنجاندن خرمای برحی در برنامه غذایی روزانه، به صورت منظم و اصولی می‌تواند یکی از راه‌های مطمئن پیشگیری از این بیماری کشنده باشد.

تقریباً همه ما می‌دانیم که کلسترول برای سلامت قلب و عروق ضرر دارد. با توجه به اینکه مصرف خرمای برحی، سطح کلسترول را کاهش می‌دهد، برای سلامت و تقویت قلب اثربخشی بالایی دارد. علاوه بر این، ترکیبات مفید دیگری هم در خرمای برحی وجود دارد که مراقبت از قلب را تشدید می‌کند.

جالب است بدانید که مصرف خرمای برحی، روی تنظیم فشار خون شما هم اثر فوق‌العاده‌ای دارد. به این علت که منبع خوبی از پتاسیم است.

سلامت مفاصل و استخوان‌های بدن، ارتباط مستقیمی با میزان کلسیم و فسفر موجود در آن دارد. به هر دلیلی اگر بدن دچار کمبود این دو ماده معدنی مهم شود، احتمال ابتلا به بیماری پوکی استخوان و دردهای مفاصلی زیاد است. از آنجایی که خرمای برحی از وجود کلسیم و فسفر بهره می‌برد، مصرف آن این فایده را دارد که استخوان‌ها تقویت شوند. در نتیجه بیماری‌هایی مثل پوکی استخوان، درد مفاصل و … به سراغتان نمی‌آید.

برای داشتن پوستی سالم و شفاف، لازم است به میزان رطوبت آن توجه کافی شود. علاوه بر این باید از عوامل آلوده و آسیب زا به پوست، دوری نمود. در غیر این صورت، شادابی‌اش را از دست می‌دهد. یکی از مواردی که کمک می‌کند تا از پوست و حتی موهای خود مراقبت کنید، مصرف خرمای برحی است. با مصرف خرمای برخی، وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی به همراه ویتامین‌های مهمی مثل C و B در آن، جوانی و نشاط را برای پوستتان به ارمغان می‌آورد. علاوه بر این، برای ترمیم ناخن، کاهش ریزش مو و تقویت آن هم مفید است.

خرما برحی چیست؟

بهترین زمان خرید خرما برحی تازه

بهترین زما برداشت خرما برحی چیست و چه وقت است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت معمولاً اواخر تابستان تا اوایل پاییز را به عنوان زمان برداشت خرمای برحی معرفی می‌کنند؛ اما خرماهای برحی تازه، فقط تا چند هفته اول از زمان برداشت، قابل مصرف هستند. در واقع زمانی که خرماهای برحی تازه به فروش می‌رسند، هنوز چسبیده به درختشان هستند. بهتر است بگوییم، برای لذت بردن از طعم شیرین خرماهای ترد و نیمه رسیده برحی، باید همان روزهای اول برداشت را انتخاب نمود. چون تردی و سفتی خرمای برحی فقط مدت کوتاهی دوام دارد. خرمای برحی تازه با پوست مصرف می‌شود و هسته آن هم باید دور انداخته شود.

روش تشخیص خرما برحی با کیفیت چیست؟

طبیعی است که تمایل دارید بابت هر چیزی که واقعاً مرغوب است، هزینه کنید. از همین رو؛ کیفیت مطلوب خرمای برحی که مصرف می‌کنید، اهمیت زیادی دارد؛ بنابراین باید بتوانید خرمای با کیفیت را از نمونه‌های ناسالم آن تشخیص دهید. توجه به مواردی که در ادامه این بخش مطرح می‌شود، کمک می‌کند تا راحت‌تر خرمای برحی با کیفیت را انتخاب نمایید.

  • به رنگ، ظاهر، اندازه و وزن خرمای برحی توجه کنید. طوری که مشخصات آن با خرمای برحی برابری داشته باشد.
  • حتماً دقت کنید که روی پوست یا در گوشت خرما، حالتی شبیه شکرک زدن مشاهده نشود.
  • بوی خرمای سالم و خرمای فاسد به شدت متفاوت است. در نظر بگیرید که خرمای برحی بوی نامطلوب شبیه ترشیدگی و مواردی مشابه آن نداشته باشد.
  • یکی از نشانه‌های عدم مرغوبیت خرمای برحی این است که حالت کرم خوردگی در آن دیده شود. پس به این مورد هم اهمیت دهید.
  • توجه کنید که خرمای برحی را از چه محیط و در چه مکانی تهیه می‌کنید. رعایت موارد بهداشتی مربوط به بسته بندی و نگهداری خرما، از ابتدایی‌ترین مواردی است که قبل از خرید خرمای برحی باید در نظر بگیرید.

به طور کلی، شیوه بسته بندی، نگهداری، دمای محیط و عواملی که در آن مکان وجود دارند، روی کیفیت خرمای برحی اثر می‌گذارند؛ بنابراین با توجه به این شرایط، باید نسبت به تهیه خرمای برحی مرغوب و اعلا، اقدام نمود.

چنانچه قصد خرما را دارید پیشنهاد میکنیم مقاله ” راهنمای خرید خرما مهم ترین نکات خرید و نگهداری خرما ” را مطالعه کنید. 

 روش نگهداری خرما برحی چیست؟

این که خرمای برحی را در چه مرحله‌ای برای مصرف تهیه کرده‌اید، در روش نگهداری خرما اثر می‌گذارد. اگر خرمای برحی تازه و نارس است، بهتر است بعد از سه تا 4 روز، آن‌ها را مصرف کنید؛ زیرا خرماهای تازه، نسبت به خرماهای کاملاً رسیده و خشک، زودتر فاسد می‌شوند و ماندگاری کمی دارند. خرمای برحی را اگر در دمای اتاق نگهداری کنید، کم‌کم به حالت نرم و چسبنده در می‌آید. به عبارتی دیگر، رسیده‌تر می‌شود. در هر صورت بهتر است هر نوع خرمای برحی قابل مصرف را در یخچال نگه داری کنید تا سالم بماند و طول عمر بیشتری داشته باشد.

جمع بندی

در این محتوا درمورد به خورما برحی چیست پاسخ دادین و دانستیم که خرمای برحی، خاستگاهی در آبادان خوزستان دارد. کوچک، گرد، زرد رنگ و با وزن تقریبی 8 گرم است. در سه مرحله خارک، رطب و خرما قابل خوردن است. خرمای برحی ویتامین‌های گروه B و مواد معدنی مثل کلسیم، آهن، مس، منگنز، پتاسیم، منیزیم و روی دارد. به همین خاطر از خرمای برحی جهت درمان بیماری‌های مزمن عفونی یا ویروسی، پوکی استخوان، مشکلات قلبی، ضعف ایمنی، کاهش قند، تنظیم فشار خون و بهبود سیستم عصبی بدن استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

در این مقاله می‌خوانید: