خرما پیارم چیست؟

خرما پیارم چیست؟ دارای چه مزایا و معایبی است + جدول ارزش غذایی

خرما پیارم بر اساس منطقه‌ قابل کشت و کیفیت به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شود. خرما پیارم برآفتاب، دهستان، بوشهر، خوزستان، جهرم و سیستان و بلوچستان از انواع مختلف این خرما هستند. همچنین از لحاظ کیفیت این خرما به ۵ گرید سوپر سلکت، سلکت، معمولی، پستایی و بی‌هسته  طبقه بندی می‌شود. از این خرما می‌توانید برای افزایش انرژی، جلوگیری از آلزایمر، کاهش کلسترول بد خون و حفظ سلامتی دهان و دندان بهره بگیرید. برای خرید این خرما بهتر است به رنگ قهوه‌ای تیره آن، سایز درشت و پوست نازک آن توجه داشته باشید.

چگونه خرما پیارم با کیفیت را تشخیص دهید؟ انواع مختلف خرما پیاروم چیست و از آن برای درمان و پیشگیری چه بیماری‌هایی می‌توان استفاده نمود؟ در صورتی که مقدار زیادی از خرما پیارم خریداری کرده باشید، بهترین شرایط نگهداری این خرما چیست؟ ما در این مقاله از مجله جواهرسیاه تصمیم داریم تا اطلاعات جامع و کاملی در مورد این خرمای بازارپسند در اختیارتان قرار دهیم.

خرما پیاروم چیست؟

خرما پیاروم یکی از انواع خرماها محبوب است که در بسیاری از بخش‌های جنوبی ایران از جمله بوشهر، بندرعباس، هرمزگان و بسیاری از روستاهای این مناطق کشت می‌شود. از آنجایی که آب و هوای مناسب برای رشد این خرما نسبت به سایر خرماها کمی خنک‌تر است، بنابراین مدت زمان بیشتری برای رسیدن نیاز دارد و جزء خرماهای دیررس محسوب می‌شود. این خرما در ابتدای ماه شهریور به رطب تبدیل می‌گردد و در اواخر تابستان با کاهش رطوبت آن، زمان برداشت این خرما فرار می‌رسد. خرما پیارم به دلیل سایز درشت و مجلسی که دارد، به سایر کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس نیز صادر می‌شود.

جدول ارزش غذایی خرما پیارم

در جدول زیر ارزش غذایی خرما پیاروم به ازای هر ۱۰۰ گرم از این محصول ارائه شده است.

انرژی (کیلوکالری) ۳۰۹.۷۸
قند (گرم) ۸۰.۲۸
کربوهیدرات (گرم) ۷۱.۲۷
فیبر (گرم) ۲.۱۲
پروتئین (گرم) ۲.۰۹
کلسیم (میلی‌گرم) ۶۰
آهن (میلی گرم) ۱
سدیم (میلی‌گرم) ۴۱.۴۳
پتاسیم (گرم) ۱.۰۷
  • خرما پیارم بعد از خرما مجول بیشترین میزان انرژی که معادل ۳۰۹.۷۸ کیلو کالری است را دارد.
  • قند کل این نوع خرما، برابر با ۸۰.۲۸ گرم است.
  • این خرما کربوهیدرات بالایی دارد و میزان آن ۷۱.۲۷ گرم است.
  • بعد از خرما ربی، خرما زاهدی و مجول این خرما با ۲.۱۲ گرم فیبر بالایی دارد.
  • پروتئین این خرما تقریباً معادل با پروتئین خرمای مجول بوده و برابر با ۲.۰۹ گرم است.
  • برای تامین کلسیم بدن می‌توانید از ۶۰ میلی گرم کلسیم خرما استفاده کنید.
  • این خرما دارای یک میلی‌گرم آهن بوده و برای درمان کم خونی مفید است.
  • میزان سدیم موجود در این خرما ۴۱.۴۳ میلی‌گرم است.
  • این خرما بعد از خرما خاصه پتاسیم بالایی دارد و میزان آن ۱.۰۷ گرم است.
جدول ارزش غذایی خرما پیارم

طبع خرما پیارم چیست؟

طبع خرما پیارم مثل بسیاری از خرماها گرم و تر است؛ بنابراین افراد سرد مزاج می‌توانند به راحتی از آنها استفاده کنند. به طور معمول توصیه می‌شود تا بسته به سایز خرما بین ۳ تا ۵ عدد خرما در طی روز مصرف شود. این افراد می‌توانند برای غلبه بر بلغم و سودا، خرما را در رژیم غذایی خود بگنجانند. در مقابل اگر دارای طبع گرم هستید یا اضافه وزن دارید، در مصرف خرما باید اعتدال را رعایت کنید. زیرا مصرف خرما می‌تواند باعث اختلالات گوارشی و یا آفت دهان شود. بنابراین توصیه می‌شود تا برای کاستن گرمی خرما آن را با غذاهایی که طبع سرد دارند، مصرف کنید. از جمله این غذاها می‌توان به شیر، گلاب، سکنجبین و کاهو اشاره کرد.

ویژگی های خرما پیارم چیست؟

خرما پیارم دارای چند درجه کیفی است که با کیفیت‌ترین آن سایز درشتی دارد و حداکثر ۵ سانتی‌متر طول این خرما است. نوع مرغوب این خرما دارای رنگ قهوه‌ای تیره متمایل به مشکی است و پوست نازکی دارد. این خرما جزء خرماهای نیمه خشک محسوب می‌شود، بنابراین شیره کمی دارد و پوست و هسته آن به یکدیگر چسبیده است. این خرما دارای یک طعم شیرین کاراملی بوده و با توجه به اینکه خرمای نیمه خشک محسوب می‌شود اما حالت بسیار سفتی ندارد.

انواع خرما پیارم چیست؟ بررسی خرما پیارم از نظر منطقه تولید

خواستگاه و محل اصلی رشد خرمای پیارم در ایران، شهرستان حاجی‌آباد استان هرمزگان است. نخل پیارم در برابر شوری خاک و آب، تغییرات دما و … بسیار مقاوم بوده و آسیب نمی‌بیند. به همین دلیل بیشترین سطح زیر کشت خرما در حاجی‌آباد به خرمای پیارم اختصاص یافته است. همچنین در بسیاری از روستاهای حاجی‌آباد از جمله گهکم، گنج، درآگاه، معدنوئیه، نیزار، سیدجوذر، شهدادی، سرچاهان، برآفتاب، دهستان بالا و پایین و … نیز خرمای پیارم کشت می‌شود. مناطقی از استان‌هایی مانند خوزستان، جهرم و بوشهر، سیستان و بلوچستان نیز به کشت خرمای پیارم می‌پردازند. اما این نکته حائز اهمیت است که خرمای همه این مناطق کیفیت یکسانی نداشته و با هم تفاوت دارد. خرمای پیارم به دلیل ارزش غذایی بالا، اندازه بزرگ و طعم خوب تقاضای صادرات برای آن زیاد است و همچنین در مقایسه با سایر خرماها قیمت بالاتری هم دارد. هر کدام از خرماهای پیارم مناطق مختلف، قیمت و کیفیت متفاوتی دارند. به همین دلیل نوعی دسته‌بندی دیگر بر اساس منطقه تولید هم وجود دارد که در ادامه آن‌ها را بیان می‌کنیم:

  • خرما پیارم حاجی آباد
  • خرما پیارم بوشهر
  • خرمای پیارم جهرم
  • خرمای پیارم دهستان
  • خرما پیارم سیستان و بلوچستان
  • خرما پیارم خوزستان
  • خرمای پیارم هرمزگان
  • خرما پیارم برآفتاب

انواع خرما پیارم بر اساس کیفیت

یکی دیگر از ویژگی‌هایی که خرما را بر اساس آن دسته‌بندی می‌کنند، کیفیت آن‌هاست. زیرا پس از برداشت محصول، کارخانه‌های مختلفی با نام‌های مختلف آن را دسته‌بندی و سورت‌بندی می‌کنند. هنگام خرید پیارم حواستان باشد که هر چه خرما تیره‌تر بوده و ابعاد بزرگ‌تری داشته باشد، کیفیت آن هم بالاتر است که به دنبال آن قیمت بیشتری هم دارد. در ادامه انواع خرمای پیارم را بر اساس کیفیت و درجه کیفی بیان می‌کنیم:

  • خرما پیارم ارزان
  • خرما پیارم بی هسته
  • خرما پیارم معمولی
  • خرما پیارم سلک
  • خرما پیارم سوپر سلک

اگر قصد دارید بیشتر با انواع خرما بیارم آشنا شوید و درمورد خواص هریک از انها بیشتر بدانید بیشنهاد میکنیم حتما بلاگ مربوط به ” انواع خرما پیارم” را مطالعه فرمایید

خرما پیارم

خواص خرما پیارم چیست؟

از خرما می‌توانید برای درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها استفاده کنید که در ادامه به برخی از خواص خرمای پیارم اشاره می‌کنیم.

  • کمک به درمان و کنترل دیابت

قند موجود در خرما از نوع قند طبیعی یعنی فروکتوز، ساکارز و لاکتوز است و این قند می‌تواند جایگزین مناسبی برای قند و شکر باشد. از طرفی قند خرما به گونه‌ای بوده که شاخص گلیسمی دارد، یعنی به سرعت قند خون را افزایش نمی‌دهد؛ بنابراین افراد مبتلا به دیابت می‌توانند تا حد اعتدال و با توجه به نظر پزشک خود از خرما در رژیم غذایی خویش استفاده کنند.

  • افزایش انرژی بدن

خرما کالری بسیار بالایی دارد؛ بنابراین می‌تواند انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های روزانه و فعالیت‌های سنگین ورزشی را فراهم کند. همچنین ویتامین‌های موجود در خرما از جمله ویتامین‌های B، C و ریز مغذی‌هایی چون کلسیم، کربوهیدرات، روی و منیزیم می‌تواند منبع بسیار خوبی برای تامین انرژی افراد باشد.

  • حفظ سلامتی دهان و دندان

در خرما فلوئور وجود دارد، این عنصر می‌تواند برای استحکام مینای دندان نقش موثری داشته باشد. به علاوه قند طبیعی خرما از ایجاد حفره و پلاک در دندان جلوگیری می‌کند و این عمل می‌تواند روند پوسیدگی دندان‌ها را به تاخیر بیندازد. همچنین خرما میل به مصرف شیرینی در افراد را کاهش می‌دهد و از این رو نقش مهمی در حفظ سلامتی دهان و دندان ایفا می‌کند.

  • سلامت دستگاه گوارش

خرما می‌تواند از سرطان‌های دستگاه گوارش از جمله سرطان روده بزرگ جلوگیری کند. این ماده مغذی به دلیل دارا بودن فیبر، حرکات روده‌ای را تسهیل می‌بخشد و مانع از ایجاد یبوست می‌شود. به علاوه خرما با احساس سیری در افراد، از پرخوری نیز جلوگیری می‌کند.

  • کاهش کلسترول بد در بدن

خرما پیارم سرشار از پتاسیم است و این ماده می‌تواند در کاهش کلسترول بد خون نقش موثری داشته باشد. همچنین خرما می‌تواند سطح تری گلیسیرید خون را کاهش دهد. شما با مصرف روزانه خرما می‌توانید بروز سکته‌های مغزی و قلبی را به حداقل ممکن برسانید.

  • تقویت قوای جنسی

خرما می‌تواند قوای جنسی را افزایش دهد و به دلیل افزایش کیفیت و تعداد اسپرم ها در میزان باروری آقایان موثر است. خرما به دلیل وجود منیزیم، ویتامین‌های گروه B و روی می‌تواند مشکلات مربوط به نعوظ و باروری در آقایان را برطرف نماید.

  • خرما پیاروم بهترین گزینه برای جایگزینی با قرص های مکمل

خرما پیارم به دلیل اینکه شامل ریز مغذی‌های از جمله پتاسیم، سدیم، روی، کلسیم، فیبر، کربوهیدرات و ویتامین‌های گروه A، B و C است، می‌تواند جایگزین مناسبی برای قرص‌های مکمل باشد.

  • جلوگیری از ابتلا به آلزایمر

التهابات مغزی از جمله عواملی هستند که فراموشی و آلزایمر را ایجاد می‌کنند. خرما می‌تواند روند پیشرفت آلزایمر در مبتلایان را کاهش دهد و در پیشگیری از التهابات مغزی موثر است. تمام این‌ها به علت وجود منیزیم در خرما است که می‌تواند در افزایش سیستم ایمنی بدن و مبارزه با التهابات موثر باشد.

روش تشخیص خرما پیارم با کیفیت چیست؟

برای تشخیص خرمای با کیفیت اولین گزینه توجه به سایز آن است که معمولاً خرمای پیارم درجه یک از نوع سوپر سلکت بوده و دارای سایزی بین ۳.۵ تا ۵ سانتیمتر است. اگرچه رنگ این خرما قهوه‌ای تیره و روشن است اما نوع درجه یک آن دارای رنگ قهوه‌ای بسیار تیره بوده و پوست نازکی دارد. در هنگام خرید می‌توان یک دانه خرما را از وسط بشکافید و توجه کنید که گوشت و هسته آن به یکدیگر چسبیده است.

روش نگهداری خرما پیارم

روش نگهداری خرما پیارم چیست؟

خرما پیارم در دسته خرماهای نیمه خشک قرار دارد و بهترین مکان برای نگهداری آن محیطی دور از نور خورشید و رطوبت بالا است. چنانچه قصد دارید خرما را برای مدت زمان طولانی‌تری نگهداری کنید، حتماً آن را درون ظروف شیشه‌ای و پلاستیکی دردار قرار دهید و یا اینکه می‌توانید آن را درون کیسه فریزر بگذارید و قبل از بستن درب کیسه، هوای داخل آن را تخلیه نمایید. چنانچه می‌خواهید خرما را درون فریزر نگهداری کنید، حتماً آن را در طبقه‌ای قرار دهید که سریع‌تر یخ بزند، چون در این حالت طراوت و تازگی خرما حفظ می‌شود. همچنین ۳ الی ۴ ساعت قبل از مصرف، خرما را از داخل فریزر خارج کرده و در دمای محیط قرار دهید تا به آرامی یخ آن ذوب شود.

کلام آخر

در این مطلب دانستیم خرما پیارم چیست؟ خرما پیارم در استان‌های بوشهر، خوزستان و بندرعباس کشت می‌شود. این خرما دارای قدی کشیده و پوست قهوه‌ای تیره‌ است. از این خرما می‌توانید برای افزایش میل جنسی، جلوگیری از آلزایمر، افزایش انرژی و سلامت دهان و دندان استفاده کنید. بهترین شرایط برای نگهداری این خرما مکان عاری از رطوبت، نور خورشید بوده و بهترین دما برای ماندگاری خرما، زیر ۱۰ درجه است. برای خرید خرمای با کیفیت پیارم علاوه بر توجه به مشخصات ظاهری آن، می‌توانید از طریق فروشگاه‌ها و سایت‌های معتبر اقدام به خرید این میوه مغذی نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

در این مقاله می‌خوانید: